maandag 8 november 2010

Muy tranquilo

Costa Rica in een notendop (duppelpunt)
de steden lijken me maar niets, geen cultuur, geen drukte op straat of in de bus dus dat mis ik een beetje na Nicaragua. Dat en de prijzen natuurlijk, iets eten kost hier 3 keer meer en een park bezoeken 10 keer meer. M.a.w. ben ik overgeschakeld op selfcatering en zorgvuldig plannen welke natuurreservaten ik het liefst wil zien. Ook zijn de toeristen natuurlijk anders. In Nicaragua kwam ik haast enkel backpackers tegen en hier is bijna iedereen voor 2 weken op reis, waaronder aan de kust een type jonge Amerikanen die vooral komen drinken en blowen. Gelukkig ben ik nog niet naar de populairste stranden geweest. Tussen het strand en de stad zat ik in Monteverde, een erg pupulaire plaats in het regenwoud. En regenen deed het. Maar mijn liefde voor groen werd er enkel intenser en mijn besef dat mensen per land erg verschillen ook. Ik spendeerde er de dag met een belgisch koppel en het was erg rustgevend met landgenoten. Ik dronk met hen voor het eerst wijn ipv bier of rum, wat goed aansluit bij wat ik mij voorstel mocht ik reizen met mijn familie of andere vlamingen over heel de wereld op reis. Bourgondiers, right. In ieder geval een erg symphatiek koppel en mijn redders in nood toen ik met de bus aan het natuurpark arriveerde en ik mijn geld  vergeten bleek te zijn. Dus jullie kunnen nog steeds gerust zijn, ik ben nog niet veranderd. Alleen wat bruiner dan. En misschien wat socialer. Maar vooral nog steeds erg rustig.
Nu ben ik weer aan het strand maar de golven zijn te hevig voor mijn nog onbestaande skills dus dat wordt geen surfen hier. Eigenlijk ben ik hier aan het wachten tot ik naar mijn volgende bestemming kan, want door de hevige regen van de afgelopen dagen zijn enkele wegen onberijdbaar geworden. Ze verwachten dat het woensdag weer in orde is. Maar met het einde van die regenval is ook het begin van dry season voorspeld.
Alleszins bevalt Costa Rica beter dan wat sommigen me hadden voorspeld. Maar ik bespeur ook al een liefde voor Nicaragua in mijn hart, hihi.
Veel liefde uit Mal Pais.

1 opmerking: