donderdag 19 oktober 2017

Chocó en Medellin

Na een slecht geplande maandag in Bogotá (musea dicht #failure), eindigden we toch met een goede noot. Thomas en ik bevonden ons in een coole bar (Rebellion) voor gratis salsa les. Nu is het kwestie van die danspassen in praktijk om te zetten.
Om 5u ’s ochtends  stond de wekker om naar de luchthaven te vertrekken. Na een aantal uur vertraging hadden ze gelukkig onze connectie laten wachten zodat we dezelfde dag toch nog in Bahia Solano aankwamen. Bahia Solano is een dorp met de stille oceaan aan de ene kant en regenwoud aan de andere. Wij verbleven in El Valle waar je met de tuktuk naartoe wordt gebracht over een van de slechtste wegen ooit. 13km duurt een uurtje.
Tussen augustus en oktober komen hier voor de baai humpback whales hun jongen baren. Wij namen een toer bij een stel biologen (Wildlife Pacific), zodat we vanalles te weten kwamen over hoe lang deze walvissen zonder eten kunnen, hoe ze slapen en hoe zwaar hun testikels zijn. Een ander deel van de toer bracht ons door een prachtige mangrove met heel kleurrijke krabben en jesus lizzards (die hagedissen die over water kunnen lopen).
De dag hiervoor waren we wederom vroeg uit de veren om te gaan vogelen. Vooral een familie toucans, de Chocó toucans meer specifiek, konden ons bekoren. Verder zagen we nog 20 andere soorten waaronder tikkende spechten, kleine kleurrijke vogeltjes en heel veel gieren.
Ons dieet in de natte regio (wij hadden chance met het weer!) bestond uit rijst, vis en bakbanaan, 2keer per dag. Het enige verschil tussen lunch en diner is dat je bij de lunch ook soep krijgt. Snacks waren steevast brood met ingebakken kaas (en ik maar hopen op een simpele banaan).



Na 2 dagen in de vochtige hitte van Chocó, reisden we af naar de “stad van de eeuwige lente” Medellin met het kleinste chartervliegtuig ooit (19plaatsen). Na de landing zag ik dat piloot en copiloot mekaar een “vuisje” gaven. Schattig.

Medellin is de stad waar veel backpackers blijven hangen voor het perfecte klimaat én het vele feesten. Wij hebben buiten een aantal barretjes en een leuke salsaclub vooral voor Medellin by day gekozen.

 Verschillende wijken bezocht (met een voorkeur voor Laureles), de kabelbaan naar nationaal park Arvi genomen, gechilld in de botanische tuin en buiten de stad “la piedra”, oftewel “de steen” beklommen. Een rots met 700 trappen voor een ongelooflijk uitzicht over groene heuvels en blauwe meren. Hier vlakbij is het kleurrijke dorpje Guatapé, wat ieder weekend overspoeld wordt door dagjesmensen uit de stad, waardoor het met zijn vele attracties (ziplinen, boottochtjes, jetskis, optredens, noem zo maar op) aan een dorp in disneyland doet denken. Ook hier vind je enkel vis of vlees met rijst, friet en bakbanaan.


Tijdens dit schrijven zit ik op de nachtbus naar Cartagena. Een mooie, koloniale stad aan de Caraïbische kust.

2 opmerkingen:

  1. Potverdikke seg. Kben teleurgesteld. Zelfs geen eervolle vermelding voor mezelf en de aanrader van de waanzinnige free walkingtour in Medellin? Meh...

    BeantwoordenVerwijderen